Tipy a pokyny pro čištění laminátových podlah

Jedna z největších výhod laminátových podlah oproti jiným podlahovým krytinám spočívá v tom, že jsou velmi nenáročné na ošetřování. Kromě toho, designy laminátu jsou po desetiletí elegantní a jejich uživatelé chtějí, aby po desetiletí setrvali ve vynikajícím stavu.

Abychom toto mohli zaručit, je třeba dodržovat některé tipy, zejména při čištění: zásadně můžete Vaši laminátovou podlahu bez problémů čistit utěrkou, koštětem či vysavačem. Nepřilnavou nečistotu můžete odstranit statickou utěrkou či vysavačem.

Ve srovnání s kobercem, na laminátové podlaze dobře rozeznáte víření prachu a prachových částic a obratem ruky je odstraníte. Stopy kroků a silné znečištění vyžadují rafinované metody. Doporučujeme vám utírat dobře vyždímanou, ale ne mokrou utěrkou. Přitom byste měli za každých okolností zabránit stojící vlhkosti a laminátová podlaha by se měla vysušit bez vzniku šmouh.

Pokud používáte čisticí roztoky či čisticí prostředky, měli byste podlahu vytřít dosucha tak, aby nezůstávali na podlaze žádné jejich zbytky. V žádném případě nepoužívejte čistící leštidla, protože tyto by mohly poškodit povrchovou plochu podlahy. Také se nesmějí používat vosky, bělící prostředky nebo silná ředidla, protože mohou tvořit zbytky, které lze odstranit jen velmi těžko nebo vůbec.