Proměny laminátových podlah

Vzhledová variabilita laminátových podlah překvapuje. Designéři a technologové našli cestu, jak připodobnit poslední vrstvu podlahy i materiálům, které bychom v souvislosti s dřevěnou vícevrstvou podlahou neočekávali.


Šlápnete na dlažbu, a dlažba to není, projdete se po kožené podlaze, a nikoho jste z kůže nevysvlékli, dotknete se mramoru, a nestudí ... Nápaditost povrchových úprav tak umožňuje těm, co si potrpí na stylovou podlahu, vybrat si nejen laminátovou klasiku, ale i varianty podlah z kategorie "cenově dostupného luxusu".

Na trhu jsou dostupné laminátové podlahy speciálně upravené a vhodné do vlhkých prostor. Díky utěsnění krátkých a dlouhých lamel je lze klidně instalovat v koupelnách. Voda nebo vodní pára neproniká do dalších částí podlahy. U laminátové podlahy určené do koupelen je kromě utěsnění lamel proti vlhkosti důležitý i neklouzavý povrch, který zabrání úrazu v důsledku uklouznutí. Například podlahy Laguna značky Quick-Step mají podél dlouhých spojů zapracovány pásy z pravého kaučuku, které zabrání uklouznutí. Hitem sezóny jsou koupelnové podlahy, které působí dojmem lodní paluby. Jednotlivé desky těchto podlah jsou odděleny kaučukovým pásem. Tyto podlahy se mohou ocitnout i v jiných místnostech domu či bytu. Palubky jsou oblíbené i v obývácích.